Om litteratur och skrivande! (Och livet.)

Döden är inte romantisk även om man är 27!

Nyheten om sångerskan Amy Winehouse död hann inte mer än komma ut innan hon genast listades på ”Club 27”-sidorna på Wikipedia, både på den svenska och engelska sidan. Det är inte många gånger jag blivit så illamående (givetvis igår när jag hörde om tragedin i Norge, men innan dess var det länge sedan). Det är inte romantiskt på något vis att som kändis dö när man är 27, lika lite som det är romantiskt att dö när man är 42 (som Elvis Presley) eller 51 (som Michael Jackson). Det är inte romantiskt att dö! Genom att genast skriva in Amy i ”Club 27” romantiserar man hennes död. Och i värsta fall inspirerar man andra unga människor att ta sina liv för att kanske bli ihågkomna vid sidan av Jim Morrison, Kurt Cobain och Amy Winehouse!

Snälla, visa respekt för Amys anhöriga och låt bli att romantisera hennes död genom att placera henne i den förhatliga ”Club 27”! Det är livet som är vackert, inte döden! Har inte händelserna i Oslo och Utöya lärt er det vid det här laget …?

Och sen läste jag den här artikeln på DN, hur tänkte ni egentligen? Det är Amys död som är nyheten, inte att hon var 27!

Annonser

2 svar

 1. Fullkomligt sjukt! Vissa vet tydligen inte vad som ska ”prioriteras”. Varför finns ens den listan? Kan inte göra annat än att hålla mig dig samtidigt som jag känner ilska över denna dumhet som du beskriver. Usch!

  2011/07/24 kl. 13:23

  • Tack för din kommentar! Jätteskönt att i alla fall någon håller med mig.
   Det är nog illa att stackars Amy är död, det finns ingen mening med att försöka få en tragedi att framstå som någonting häftigt =/

   2011/07/24 kl. 13:32

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s