Om litteratur och skrivande! (Och livet.)

Vad har du att vänta?

En fråga som du säkert ställer dig är: Vad har jag att vänta mig av Det magiska förbundet del 1-4? Svaret kommer här!

Av del 1: Skuggan över Dianor kan du vänta dig en relativt traditionell fantasyberättelse, men missta den inte för en bok i mängden, för jag vågar påstå att det finns mycket som får den att sticka ut. I bokens början får ärkemagikern Zamudar kännedom om att det finns ett hot mot det magiska förbundet, som han och tre andra magiker slöt hundra år tidigare. Hotet visar sig utgöras av en liten pojke. Zamudar blir osäker, kan ett litet barn verkligen hota ett förbund som bestått i hundra år? Men tänk om han har fel …?
Det är här du får lära känna de personer som kommer att följa dig genom de kommande sex delarna, framför allt Elio och hans syster Isabella, samt den bittre väktaren Nico, och det är här du får lära dig om riket Dianor och dess tragiska öde, samt staden Valenda, som blivit hem för de rebeller som tappert lyckats stå emot väktarna. Mycket utrymme ges åt de olika karaktärerna och deras emellanåt komplicerade förhållanden till varandra. Vänskap och relationer upptar stor del av handlingen, men här finns även mycket spänning och en hel del tid för eftertanke.

Av del 2: Silverspegeln kan du vänta dig en äventyrsberättelse när den är som allra bäst! Högt tempo, spännande handling och ett komplicerat uppdrag som måste utföras. Detta samtidigt som ingen vet vem man egentligen kan lita på. Någon har stulit ett magiskt föremål från staden Elydon och flyr för sitt liv för att föra den till Valenda. Men kommer föremålet att hinna föras fram till Valenda i tid? Och vad används det egentligen till …?

Av del 3: Det helande landet kan du vänta dig en berättelse där mycket utrymme ges åt personlig utveckling och där läsaren tvingas ställa sig många frågor. Är det exempelvis rätt att utföra en handling som egentligen är fel, men som görs i ett gott syfte? Detta är en i mängden av frågor som läsaren får anledning att ställa sig. Utöver detta skildras ödet för en ung magiker som tidigt inser att det inte finns några enkla val i livet, samtidigt som en kamp mot tiden utkämpas för att rädda någon vars liv står på spel.

Av del 4: Kristalltornet kan du vänta dig en mycket känslosam historia där det som tidigare varit tryggt och välbekant plötsligt slås i bitar. Därtill blir det troligen mer oklart än någonsin vem som egentligen är ”god” eller ”ond”, för i den här boken kommer du att upptäcka att det troligen är den som egentligen är ”god” som står för de värsta grymheterna. För vem har sagt att de ”goda” alltid gör rätt …? Samtidigt tvingas Elio bli vuxen när hela hans tillvaro vänds upp och ned och han kastas rakt ut i det okända, och han inser att andra människors liv hänger på honom.

Hoppas att jag har lyckats väcka ditt intresse nu! Snart i en nätbokhandel/elib nära dig 😉

Annonser

2 svar

  1. marilin

    Det låter riktigt intressant, speciellt den fjärde boken. Kan man läsa varje del som en fristående bok, eller missar man något då?

    2011/08/08 kl. 16:38

  2. Man bör nog helst läsa dem i rätt ordning, eftersom delarna bygger på varandra (varje del är fristående, men det finns en ramhandling som håller ihop dem). Men jag är ganska säker på att om man tycker om en del så tycker man om alla. Jag kommer att ge ut dem i samma volym, så det enklaste blir nog att läsa dem i ordning. Kul att du tyckte att del 4 lät intressant förresten, det är min frus absoluta favorit i serien! 🙂

    2011/08/08 kl. 17:01

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s