Om litteratur och skrivande! (Och livet.)

Grattis, e-boken!

Elib meddelade genom ett inlägg på Twitter igår att de redan vid den här tidpunkten sålt fler e-böcker än man gjorde under hela november månad förra året. Det är en utveckling som är glädjande, men knappast förvånande. Att intresset för e-böcker skulle komma att öka även här är det nog fler än jag som räknat med. Ökad tillgänglighet, fler attraktiva boktitlar, enklare konsumtion tack vare läs- och surfplattornas genombrott och stort intresse på andra håll i världen är faktorer som ligger till grund för det ökade intresset även här. Och jag tvivlar inte alls på att e-böckernas omsättning kommer att fortsätta öka, det finns inget som tyder på något annat.

Mattias FyreniusKF Media uppgav även i ett Twittermeddelande igår att de under dagen sålt fler e-boksexemplar av Jag är Zlatan: Zlatans egen berättelse av David Lagercrantz än man sålde inbundna böcker allt som allt, med undantag för den nämnda boken om Zlatan. Jag tvivlar inte en sekund på att många av dem som köpt e-boksversionen kommer att tilltalas av den och därefter söka upp fler e-bokstitlar. Så länge det fortsätter dyka upp intressanta titlar i e-boksform kommer intresset troligtvis bara att fortsätta öka. Boken om Zlatan kan mycket väl innebära e-bokens definitiva genombrott. Händer det inte nu så kommer det ändå att ske mycket snart, var så säkra.

Annonser

2 svar

  1. Ping: Billingska Bokhandelns blogg » Blog Archive » Bäst pris på Zlatan som ebok – eller varför prisjämförelsesajter inte fungerar

  2. Ping: Dags att halvera ebokspriset – och utlåningstiden på biblioteken? – solvedahlgren.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s