Om litteratur och skrivande! (Och livet.)

Barnböcker med jultema

Läste det här pressmeddelandet från Bokus.com där man uppger att barnböcker med jultema är en populär julklapp inför årets jul. Bland storsäljarna finns Pippi har julgransplundring av Astrid Lindgren, Lilla barnkammarboken: Julsånger av Annika Lundeberg samt Bland tomtar och troll årg. 104.

Onekligen kul, eftersom just böcker är bland det bästa man kan ge bort i julklapp. De är i regel så pass dyra att man inte har råd att köpa särskilt många under året, och eftersom i stort sett alla uppskattar böcker är det en ganska ”riskfri” julklapp att ge bort. Men vad jag inte riktigt förstår är varför man ger bort saker med jultema i julklapp, det är ju inför julen som man vill läsa litteratur med julanknytning och, så att säga, ”bygga upp stämningen”. När paketen väl är öppnade brukar det åtminstone för mig kännas som att julen nästan är över. Jag lyssnar exempelvis gärna på jullåtar inför julen, men lyssnar sällan på det när julaftonen väl är avklarad.

Då känns det som en bättre idé att låta böckerna med jultema bli en tidig julklapp som kanske får öppnas redan vid första advent eller liknande, då tror jag att behållningen av den blir mycket större.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s