Om litteratur och skrivande! (Och livet.)

Tråkig attityd hos DN

Jag läste just det här inlägget av DN:s bokrecensent Jan Eklund, där han beklagar sig över att det är ont om ”heta” romaner under bokvåren 2012. Han skriver bland annat att ”Det ser oroväckande tunt ut för den svenska romanen.” Jag kan inte tycka annat än att det faktiskt är en onödigt tråkig attityd av Eklund. Det finns säkert en hel del debutanter bland dem som kommer att ges ut under våren, och en litet roligare attityd vore om Eklund resonerade att ”det finns säkert något guldkorn bland årets debutanter som det ska bli spännande att upptäcka”. Istället skriver Eklund:

1 568 titlar till att hålla ögonen på.

Så många är det faktiskt inte. Det är lätt att gå vilse i denna brokiga kommersiella skog av färgglada omslag om ditt och datt.

Mycket, mycket tråkigt! Jag tror att Eklund måste förstå att Lars Kepler, Camilla Läckberg, Leif G.W. Persson, Karin Alvtegen, Viveca Steen och de andra kritikerfavoriterna inte kan ha nya böcker ute varenda boksäsong! Istället får man försöka hitta nya favoriter. Med all respekt, Eklund, men det är sådana inlägg som gör att du och dina skribentkollegor ofta omtalas som kultureliten!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s