Om litteratur och skrivande! (Och livet.)

Nya funktioner på läsplattorna

http://tv.expressen.se/swf/swf/satellit/satellite.swf?e=1&xmlUrl=http%3A%2F%2Ftv%2Eexpressen%2Ese%2Fnyheter%2Futrikes%2F1%2E2687743%2Fnu%2Dkan%2Ddu%2Dbladdra%2Dpa%2Den%2Dlasplatta%3Foutput%3Dxml%26standAlone%3Dtrue

Det intressanta nyhetsinslaget ovan från Expressens webb-TV handlar om de nya läsplattorna från den sydkoreanska tillverkaren Samsung. Det som skiljer dem från tidigare läsplattor är att det går att bläddra i e-böckerna som i en vanlig bok samt att det går att sätta ut bokmärken. Bläddrar gör man genom att dra med fingrarna över skärmen, vilket visar en animering av en sida som bläddras. Det går att ställa in hur många sidor man vill bläddra åt gången.

Personligen har jag aldrig känt något behov av att få e-böckerna att likna tryckta böcker, men om den nya tekniken gör att den rädsla och de fördomar som finns inför e-boken kan minskas är det förstås toppen.

Tanken är att tekniken ska användas för koreanska skolböcker, men Samsung hoppas även att den nya tekniken blir standard också för andra e-böcker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s