Om litteratur och skrivande! (Och livet.)

Crowdfunding

Har du hört talas om begreppet crowdfunding? Det var ett nytt uttryck för mig fram tills för några dagar sedan, men är ett intressant och annorlunda sätt att finansiera sina drömprojekt om man inte har ett förlag eller liknande som står för kostnaderna. Crowdfunding innebär att man med hjälp av sociala nätverk lockar vanliga människor att hjälpa till att sponsra dina projekt. Jag tycker att idén är så pass bra att den är värd att sprida. Att projekt finansieras av allmänheten kommer troligen att bli en allt vanligare företeelse i framtiden. Ett företag som arbetar med att hjälpa vanliga människor med att finansiera projekt med hjälp av andra vanliga människor är Funded By Me, och det är från deras hemsida jag har lånat nedanstående text som beskriver det hela ganska väl.

Alla älskar vi känslan av att vara delaktiga; i något vi tror på, ett syfte, ett projekt eller förverkligandet av en dröm. Fans vill hjälpa sina idoler, människor älskar att vara en del av något kreativt och en hel del bär på drömmen om att själva vara med och skapa något utöver det vanliga. […] Folk kommer att stödja dig; antingen för att de tror på dig eller vill se dig lyckas, eftersom de älskar din idé eller produkt, eller för att de vill ta del av det du kan erbjuda i form av en exklusiv gåva, biljetter eller saker.

Projekten som kan sponsras är inte enbart inom skrivande, på den långa listan över kategorier finns även politik, arkitektur och dans. För den som är bra på att låta höra om sig och har ett projekt som man verkligen tror på kan Funded by me/crowdfunding över huvud taget vara värt att prova på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s