Om litteratur och skrivande! (Och livet.)

En efterlängtad nyhet

I det här pressmeddelandet meddelar Svensk Biblioteksförening och Svenska Förläggareföreningen att de tillsatt en gemensam arbetsgrupp som ska lösa problemet med utlåningen av e-böcker på biblioteken. Jag har skrivit om problemet flera gånger tidigare och för mig är det en efterlängtad nyhet att det äntligen görs något konkret för att lösa situationen. De flesta av er känner säkert till problemet med att utlåningen av e-böcker blivit större än väntat, vilket inneburit stora kostnader för biblioteken, vilka på många håll har tvingats begränsa utlåningen på olika sätt. Inga Lundén, ordförande i Svensk Biblioteksförening, uppger följande:

En av våra utgångspunkter är att hitta modeller som på ett bra sätt tar tillvara e-boksformatets möjligheter till tillgänglighet och användning.

För mig är detta goda nyheter. E-boken är ingen fluga som är på tillfälligt besök utan en väl etablerad plattform för att konsumera litteratur. Detta kräver en hållbar lösning som gör e-boken till en möjlighet och inte ett problem!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s