Om litteratur och skrivande! (Och livet.)

Boksnok!

Boksnok är ett riktigt intressant förlag. De ger ut e-böcker som riktar sig till barn i åldrarna 2-6 år. Genom att ladda ned en app och betala en månadsavgift på 79 kronor har småbarnsföräldrar hela tiden obegränsad tillgång till förlagets utbud bilderböcker i e-boksform som kan läsas via mobilen. Förlaget tjänar också syftet att erbjuda barnboksförfattare en möjlighet att nå ut till sina läsare.

Förlagets affärsmodell bygger på att 20 procent av deras inkomster fördelas bland deras författare utifrån hur pass ofta deras böcker blir lästa (kort sagt, ju fler gånger en bok blir läst desto mer pengar till författaren). Avtalet som skrivs med förlaget ger författaren rätt att ge ut sin bok på annat förlag efter ”överenskommen tid”.

Idén är onekligen intressant och känns nytänkande. Att som barn läsa från en mobil eller surfplatta känns troligen ännu mer naturligt än det gör för deras föräldrar (gissar jag, som inte har några barn själv). Tyvärr finns deras app än så länge bara för iPhone och iPad.

Annonser

3 svar

 1. Intressant! Kan de inte böja med böcker för lite äldre barn också?! ;D

  2012/03/28 kl. 19:51

 2. Hej Jonna,

  Det är en mycket bra tanke och kan mycket väl bli verklighet framöver. Boksnok är ett litet projekt och tid/kraft ska bara räcka till. Så snart Boksnok-konceptet visat sig fungera och hittat sin form(ännu ett och annat som inte är färdigt)kommer jag nog inte att kunna motstå tanken… 🙂

  Med vänlig hälsning
  Jonnie, Boksnok

  2012/03/28 kl. 20:44

  • Jag är barnboksförfattare för lite äldre barn, men man vet aldrig, kanske blir det bilderböcker någon gång? Jag har lobbat för boksnok på Fb.

   2012/03/29 kl. 20:38

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s