Om litteratur och skrivande! (Och livet.)

Var det inte text det handlade om?

  • 2010: Det gick inte i år, men nästa år ska jag i alla fall besöka bokmässan!
  • 2011: Det gick inte i år heller, men nästa år ska jag i alla fall besöka bokmässan!
  • 2012: …

Nej, det blir det ingen bal på slottet för mig i år heller. Förutom att det är alldeles för långt mellan Kiruna och Göteborg och resan därför blir alldeles för dyr sätter även hälsan käppar i hjulet. Självklart hade det varit jättekul att kunna träffa mina skrivarvänner och få diskutera skrivande, och litet av varje, men eftersom jag inte har fått fram ett ljud sedan i maj blir det aningen komplicerat. Du skulle få ut mer av att läsa en serietidning än att träffa mig, såvida du inte kan teckenspråk. Och även med teckenspråk är det svårt att föra en mer avancerad konversation än Hur mår du? Jag mår bra. Mor är rar. (Som bekant har jag även problem med mina händer, vilket även det begränsar mina möjligheter att kommunicera.)

Jag nämnde för en av mina vänner att jag drömmer om att bli den förste (i alla fall så vitt jag vet) som egentligen inte kan prata som håller föredrag på bokmässan. Den drömmen kommer jag fortsätta ha kvar. Jag har ju inte en tanke på att ge upp drömmen om att bli författare. Givetvis drömmer jag om att jag nästa år vid den här tiden har fått antingen Elden som befriar eller något annat projekt utgivet, och att jag får hålla föredrag antingen om den eller om något annat. Men jag begriper ju att det inte är realistiskt eftersom jag inte kan prata. På grund av det öde som drabbade mina stämband har text blivit mitt primära sätt att kommunicera, men då har man ju inte så mycket på bokmässan att göra, dessvärre. Där är pratandet viktigare än det skrivna ordet. Därför kan jag tyvärr inte säga annat än att nästa år blir det nog inte heller någon bokmässa för min del.

Att signera böcker (om jag skulle ha turen att få någon utgiven) är tyvärr inte heller att tänka på. Min vänsterhand fungerar tillräckligt bra för att skriva min namnteckning på enstaka myndighetspapper. Men jag tror ändå, trots alla dessa problem, att jag skulle ha någonting att säga om jag fick möjlighet. Drömma får man som sagt alltid göra.

Är det inte text det handlar om? Nej, på denna fest för de lyckligt lottade är det viktigaste att du kan prata. Det där med text är såklart inte lika viktigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s