Om litteratur och skrivande! (Och livet.)

En rolig idé

Det har varit alldeles för många debattinlägg den senaste tiden. Det har inte varit planerat och det är definitivt inte vad jag trivs bäst med att skriva. Tyvärr är vi statsvetare ganska diskussionsglada av oss så det är lätt hänt. Därför känns det kul att istället skriva om den här nyheten, som handlar om en app med anknytning till George R.R. Martins fantasyserie Sagan om is och eld (A song of ice and fire). Jag har alltid tyckt att det varit kul med alla former av extramaterial till böcker, och det här känns extra roligt med tanke på att det inte är ytterligare en tryckt bok utan en app.

Tanken med appen är att den bland annat ska hjälpa läsaren att hålla reda på alla de fler än 500 karaktärerna. Den är utvecklad i samarbete med författaren, och innehåller dessutom ett fiffigt spoilerfilter där läsaren ställer in hur många böcker i serien man läst för att undvika att råka läsa om saker som händer längre fram i serien. En mycket rolig idé. Förhoppningsvis kommer vi att få se mer av sådan här kreativitet framöver. Jag skulle gladeligen hjälpa till att utveckla liknande appar för Det magiska förbundet eller Eldskungen.

(Lite komiskt är det faktiskt att just George. R. R. Martin ger sig in i ett sånt här projekt, mannen som använder 90-talsreliken MS-DOS (!) som operativsystem när han skriver sina böcker.)

Annonser

Ett svar

  1. Ping: En app för fantasy-intresserade « Sara Swietlicki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s