Om litteratur och skrivande! (Och livet.)

Kul idé av tråkigt förlag

Ja vad annat kan man säga? Det tråkiga förlaget i rubriken är förstås Novellix, förlaget som aldrig tar några risker utan bara ger ut texter av skribenter som någon annan fått göra grovjobbet att lansera. Den roliga idén som de kommit med är att ge ut ljudböcker på Spotify. Det är faktiskt nytänkande (även om det har gjorts förut, snubblade på en talbok på tyska (!) på Spotify redan för flera år sedan). Först ut är Jens Lapidus, Karin Ström, Jonas Karlsson och Wille Craaford.

Härnäst ser vi dock fram emot att Novellix faktiskt tar steget och lanserar egna skribenter istället för att bara förlita sig på författare som andra förlag lanserat eller som blivit kända på andra sätt. Det finns gott om duktiga skribenter som kan skriva noveller runtom i landet och som Novellix har alla möjligheter att lansera. (Jag tillhör, som jag även tidigare nämnt, dock inte den skaran eftersom jag inte i första hand skriver noveller.)

För ett tidigare inlägg om Novellix läs här.

Annonser

Ett svar

  1. Jag håller med dig. Det finns en fantastisk potential till att skriva noveller som inte tillvaratas. Det är sorgligt att noveller får så lite spelutrymme som de får i det svenska samhället. Att skriva novell är en konsternas konst. Svårbehärskad. När någon väl lyckas, ska detta uppmuntras.

    Kanske behövs kompletterande media, såsom ljudnoveller, för att nå en bredare publik?

    2013/02/07 kl. 20:04

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s