Om litteratur och skrivande! (Och livet.)

Bra gjort, Dramaten!

Det är tyvärr alltför sällan man får se landets kulturarbetare göra något positivt för de som har det allra sämst i samhället. I vanliga fall ägnas deras dagar åt att klaga över att de som redan har inte har tillräckligt. Men här är ett undantag. Dramaten sätter upp pjäsen En förlorad generation – röster från den nya arbetslösheten, som får ses som ett lovande och mycket positivt initiativ. Regissören heter Marcus Lindeen.

Jag trodde aldrig att Dramaten av alla institutioner skulle göra något sådant, men jag kan inte annat än att glädjas åt att de gör en ansträngning för att uppmärksamma ett från kulturhåll relativt försummat samhällsproblem. Att arbetslösheten är hög är ingen nyhet, men att dagens unga är den första generationen i världshistorien som sammantaget får det sämre än sina föräldrar är direkt inget som det talas alltför mycket om. Och att kulturmänniskor inte tycker att det där med arbetslöshet och människor som har det svårt är någon särskilt intressant fråga är ingen nyhet. För dem är det en självklarhet att du har ett jobb och att du har det lika bra ställt som dem.

Nu återstår att se om de välmående kulturskribenterna på (främst) DN och SvD också är intresserade av att göra något för de som har det sämst.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s