Om litteratur och skrivande! (Och livet.)

Den otacksamme författaren

Läste precis den här väldigt intressanta artikeln på DN:s hemsida, med rubriken Vad händer när boksuccén floppar. I den intervjuas bland annat Jan Wallentin angående sitt debutverk Strindbergs stjärna. Den som har följt min blogg vet att nämnda bok inte imponerade nämnvärt på mig. Ändå sålde den 100 000 exemplar i Sverige och Wallentin fick ett förskott på 10 miljoner. Och nu kommer vi till det roliga — eller snarare mindre roliga, beroende på hur man väljer att se det — Wallentin är missnöjd med detta och beklagar sig över den dåliga kritiken som boken fick. Han uppger att han ”tröttnade på skrivandet”. Hur mycket mer kan man egentligen begära …?

Välkommen ner på jorden, herr Wallentin! Vi är nog rätt många som skulle vara överlyckliga över att sälja 100 000 böcker. Och slutar man skriva på grund av dålig kritik så är det nog inte meningen att man ska skriva. Skippa den där hopplöse, ointressante, neddrogade professorn i huvudrollen och skriv en riktig bok nästa gång, så kommer du att se att mottagandet blir bättre. Och eftersom du namedroppar Bröderna Karamazov i intervjun, varför inte läsa den och försöka fundera över vad som gör att kritikerna älskar den men inte din bok?

Alla otacksamma människor som har allt, men är missnöjda över att de inte har ännu mer: Jag kommer aldrig att förstå mig på er!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s